Politikens læsere har også problemer med indfødsretsprøve

  • af

Flere end 30.000 læsere har taget prøven. Se, hvilke spørgsmål, der volder flest problemer.

 

Hvornår stammer Jydske Lov fra? Og hvornår havde den første Olsen-Banden film premiere?

Siden i aftes har læserne på pol.dk kunnet teste deres viden i de spørgsmål, som ansøgere om dansk statsborgerskab skal besvare som del af kravet for at opnå indfødsret.

Og noget tyder på, at en stor del af læserne må give den herboende franskmand Luc de Visme ret, når han trods 44 år i Danmark og stort forberedelsesarbejde, mener at prøven er for svær .

34.233 læsere har i skrivende stund taget prøven på politiken.dk.

Sammenlagt er der 71 procent korrekte svar. Med andre ord: 7 ud af 10 spørgsmål bliver besvaret korrekt.

Ganger man det op imod de 40 spørgsmål, prøven indeholder, betyder det, at politiken.dk’s læsere i gennemsnit får 28 ud af 40 rigtige. For at blive dansk statsborger skal man have 32 rigtige svar.

Vi har ikke mulighed for at se, hvor mange enkeltpersoner, der er bestået eller dumpet, ligesom vi ikke ved, hvor mange af de 34.233 læsere, der har taget hele prøven, men gennemsnitligt er der altså dumpekarakter til politiken.dk’s læsere.

Her ved siden af kan du se, hvilke spørgsmål, der har voldet læserne flest kvaler. Det sværeste spørgsmål handlede om et præsidentbesøg, hvilket kun 23 procent svarede rigtigt på.

SPOILER ALERT! Hvis du kører musen over cirklen, får du svaret på spørgsmålet

Politiker: Tåbelig prøve

Men bør det være en forudsætning for at blive dansk statsborger at vide, hvornår folkeviserne er nedskrevet?

Det vil Venstres medlem af indfødsretudvalget nu have undersøgt.

»Helt ærligt så bliver jeg lidt rystet over nogle af spørgsmålene«, siger Venstres retsordfører og medlem af indfødsretsudvalget Preben Bang Henriksen til DR .

Han understreger dog, at ansøgerene ved at sætte sig ind i det medfølgende kompendium har god mulighed for at forberede sig til prøven. Det handler altså ikke alene om paratviden.

Alligevel ønsker han nu, at indfødsretsudvalget og integrationsudvalget igen ser på prøven for at se, om man ikke kan finde »lidt mere samfundsrelevante spørgsmål«.

Enhedslistens Peder Hvelplund går skridtet viderer og kalder testen »tåbelig«.

»Hvorfor skal man vide, hvilken restaurant, der har fået tre Michelin-stjerner for at blive en del af fællesskabet i Danmark? Som om en flygtning har råd til at spise der«, siger Hvelplund til DR.

©  http://pol.dk/3245339

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *